Je eigen kenteken naamkaartje maken

Vorig schooljaar gaf Kenteken.TV een gastles aan een groep 6 van een basisschool over kentekens. Deze gastles paste mooi in het thema “Verkeer en vervoer”. Als voorbereiding voor deze gastles had ik voor alle leerlingen een unieke kentekenplaat met hun naam als naamkaartje gefabriceerd. Destijds met behulp van kopiëren, plakken en roteren.

Recent kreeg ik de vraag van iemand die ook graag een paar van zulke originele naamkaartjes wilde maken. Met een paar lijntjes programmeercode was deze wens voor deze persoon te maken en voor ieder ander die naamkaartjes in de vorm van kentekens wilt maken. Vanaf nu kan namelijk iedereen gebruik maken van een verborgen optie in de digitale kentekenplaat maker.


Sfeerimpressie gastles

De gastles was uiteindelijk een uitvloeisel van een eerdere blogposting. In de les behandelde ik de geschiedenis van Nederlandse kentekens, de verschillende vormen van kentekens in Nederland, vergelijking met buitenlandse kentekens en ik liet ook een fragment van Klokhuis zien over het fabriceren van kentekenplaten. De jongens en meisjes luisterden aandachtig en stelden goede inhoudelijke vragen.

Voorbeeld naamkaartje

Kenteken naamkaart Jasper

of

Hoe kan je zelf kenteken naamkaartjes maken?

Het zelf maken van een kenteken naamkaartje is helemaal niet moeilijk. In een paar stappen heb je deze digitaal gefabriceerd. Je zal nog wel op zoek moeten gaan naar een printer in de buurt. De stappen zijn als volgt:

  • Ga naar de digitale kentekenplaat maker van Kenteken.TV
  • Voer een naam of kenteken in en kies eventueel ander soort kentekenplaat
  • Klik op Maak kentekenplaat

Digitale kentekenplaat maken

  • Voeg daarna aan de URL in de adresbalk  van je browser de volgende parameter toe:  &naamkaart=J en druk op enter

Kenteken naamkaartjes maken

  • Bewaar het plaatje op je computer en druk deze af (Tip! stevig papier werkt beter voor naamkaartjes)
  • Knip het naamkaartje uit en vouw hem in het midden

Dit zou het uiteindelijke resultaat moeten zijn:

Eén antwoord op “Je eigen kenteken naamkaartje maken”

Reacties zijn gesloten.