Kruidvat – Voordeel in de tent

Door de lange looptijd van deze nicheblog over het gebruik van Nederlandse kentekenplaten is er in de loop van de jaren een trouw publiek ontstaan. Dit publiek dient soms als tipgever van nieuwe kentekenspots in Nederlandse reclames. Zo werd ik gisteravond door een VWE collega getipt over een nieuwe TV commercial van Kruidvat. Deze drogisterijketen heeft met het komende vakantieseizoen om de hoek een campagne gestart met als slogan “Voordeel in de tent”.

Commercial

Gele Peugeot

In de reclame zien we een gezin op de camping arriveren. De vakantie-auto van dienst is een gele Peugeot 307, maar dan wel zonder merkembleem op zijn grille en daaronder een kentekenplaat met combinatie 91-SB-VL

Als we dit kenteken factchecken, dan blijkt het nog steeds een actief kenteken te zijn. Het behoort echter niet toe aan een Franse auto, maar een hybride Toyota Prius uit 2005.