Jumbo Super friday commercial met Frank & Max

Er zijn nog minder dan 100 dagen te gaan voordat het circuitpark Zandvoort haar poorten opent voor de fans van Formule1. Op vrijdag 1 mei 2020 zullen de coureurs geen dag van de arbeid gaan vieren, maar direct moeten gaan zweten om het nieuwe circuit met de verrassende kombochten onder de knie te krijgen. In plaats van de Jumbo racedagen heeft Jumbo Supermarkten deze vrijdagtrainingen aangepakt om kaarten met kortingen aan te bieden. En speciaal voor deze actie hebben ze het duo Max & Frank weer airtime gegeven in een leuke commercial.

Commercial

Aston Martin Vantage kenteken

Direct in het begin van de commercial zie je Max Verstappen arriveren in zijn wagen van de zaak, een verse Aston Martin Vantage. Deze bolide is uitgerust met een Nederlands kenteken TR-333-S. Dit kenteken behoort echter niet echt toe bij deze Aston. Bij factcheck van het kenteken blijkt het toe te behoren aan VW Up! uit 2018.

Kenteken TR-333-S in reclame Jumbo

Pas bij het stilzetten van het beeld viel het opvallende huisnummer van het huis van Max op in deze reclame. Een grappig detail welk ook in het volgende shot terugkomt op de brievenbus.

Om het huis nog meer in de stijl van Max Verstappen te krijgen hebben ze ook op het dressoir enkele bekers en helmen van de Nederlandse coureur gezet.

Kentekens spotten uit reclame als engagement meting

Een aantal jaar geleden heeft Kenteken.TV al eens geanalyseerd of kentekens uit reclames überhaupt enig nut hebben. Hoeveel mensen zouden zo’n geel ding in de gaten hebben en er iets mee doen? Via de opvragingen van kentekens in kentekenapps van Finnik bleek toen al dat mensen wel degelijk oplettend commercials bekijken en aan de hand daarvan in actie komen. De kentekenapps werden in ieder geval geregeld als second screen gebruikt tijdens het TV kijken.

De Jumbo reclame met Max & Frank bewijst dit aantal jaar later nogmaals. Het kenteken TR-333-S van de VW Up! was tot deze reclame slechts sporadisch ingevoerd. 2 dagen na de livegang van de Jumbo commercial was de teller van ditzelfde kenteken al flink klimmende:

Een paar dagen later is de teller al voorbij 5.000 kentekenspots:

Het bevragen van een kenteken vol zichtbaar in een reclamecampagne, kan dus gemeten geworden als soort van engagement score. Mocht iemand geinteresseerd zijn over de mogelijkheden van dit soort metingen, dan raad ik aan om direct contact met Finnik te zoeken.

5 antwoorden op “Jumbo Super friday commercial met Frank & Max”

  1. Jezus… strafbaar? Op grond van welke wet? Gaat hier om een nagelnieuwe Aston Martin die waarschijnlijk niet eens op kenteken stond. Maar als je nog meer zout op slakken wilt leggen. Herinner je je nog de reclame van Jumbo waarin Verstappen door de woonwijk rijdt met de F1 bolide of een fake aftreksel ervan, heb daar geen research op gedaan 😂. Was dat strafbaar… ? Feit is dat de reclames van Jumbo met Frank en Max toch wel heel goed en vaak leuk zijn , jammer genoeg is de kwaliteit van de Jumbo supermarkten een stuk minder. Maar dat laatste is slechts een mening ontstaan uit ervaring met de plaatselijke Jumbo

  2. Nee hoor , je mag zelfs onze koning fotograveren en filmen ook zijn huis en auto .
    bij reclame en film e.d. zoals Jumbo b.v. wordt er wel toestemming gevraagd van te voren , niet nodig wel netjes.

Reacties zijn gesloten.