Nog meer digitale kentekenplaat varianten beschikbaar

Afgelopen jaar heb ik van meerdere personen het verzoek gekregen om een paar missende digitale kentekenplaat mogelijkheden toe te voegen aan Kenteken.TV. Zo was de rechthoekige variant van de blauwe oldtimerkentekens erg gewenst. Maar ook de rechthoekige variant met de juiste ratio van personenauto kenteken was gewild. Met de laatste update van Digitale kentekenplaatgenerator van Kenteken.tv zijn deze wensen ingewilligd.

Rechthoekige blauwe oldtimer kentekenplaat

De eerste toevoeging is de rechthoekige blauwe kentekenplaat voor oldtimers. Deze kentekenplaat heeft de code 2.1.

Deze oldtimer plaat zijn in 2 mogelijke blauwe kleuren beschikbaar: donkerblauw en pruisisch blauw:

Donkerblauwe rechthoekige kentekenplaat type 2.1
Pruisisch blauwe rechthoekige kentekenplaat type 2.1

Rechthoekige GAIK kentekenplaat 27.2

Al langer was op Kenteken.tv de mogelijkheid om een rechthoekige kentekenplaat te maken voor motorfietsen. Dit type heet in jargon 27.10. Het verwarrende is dat deze kentekenplaten soms ook voorkomen op voertuigen met een personenauto kenteken. Dit zijn dan veelal quads, waarop een kleinere kentekenplaat achterop gemonteerd mag worden. Hiervoor moet dan wel een aantekening in de vorm van een bijzonderheid in het kentekenregister genoteerd zijn.

27.10-kentekenplaat regels

Deze kentekenplaten hebben een hoogte-breedteverhouding een verhouding van 1 : 1,47. Er zijn echter ook rechthoekige kentekenplaten voor personenauto’s, genaamd type 27.2. Dit zijn hiervan de officiële afmetingen:

Sowieso zijn de platen natuurlijk groter, maar deze kentekenplaten hebben ook een andere hoogte-breedteverhouding, namelijk 1 : 1,62 . Oftewel deze kentekenplaten zijn breder. Hiervoor was in de digitale kentekenplaat generator nog geen versie voor beschikbaar, maar dat is nu opgelost:

3 antwoorden op “Nog meer digitale kentekenplaat varianten beschikbaar”

  1. Wat wel opmerkelijk is: het rechthoekig formaat van sidecode 2 staat op de kentekenplaat in de meeste gevallen als 12-34 op de bovenste ‘regel’ en XX op de onderste ‘regel’. Dit in tegenstelling tot sidecode 1 en 3. Waarbij resp. op de eerste regel XX en 12-XX staat.

Reacties zijn gesloten.