Digitale kentekenplaat maker uitgebreid met meerdere kentekenplaten

Naast de commotie rondom nieuwe bijtellingscategorien was er een ander onderwerp rondom kentekens die veel aandacht trok. Een bevriend persoon van GeenStijl redacteur @Pritt had namelijk zijn kentekenplaat van een mod voorzien. Deze modificatie hield in dat de Europese sterren aan de linkerkant was afgeplakt met de Nederlandse driekleur. Deze wijziging kon de politie echter niet waarderen en daarom kreeg deze persoon een boete, en dat leverde veel verontwaardiging op GeenStijl. Een mooie aanleiding van de Kentekenplaat generator tool van Kenteken.TV te voorzien van een kleine update.

Met de kentekenplaat generator tool van Kenteken.TV is het mogelijk om een standaard Nederlandse gele kenteken te maken. Door geimplementeerde logica is het zelfs mogelijk om een blauwe oldtimerplaat te maken.

http://kenteken.tv/kentekenmaker.php

Door de update is het mogelijk om naast de standaard Nederlandse gele kenteken, een ander type kentekenplaat te kiezen. Naast de beboete Nederlandse vlag versie heb ik ook mogelijkheid gemaakt om direct een kenteken in blauwe oldtimerplaten te maken (deze houdt dus niet rekening met logica van kentekenreeksen) en Friese kentekenplaat te maken.

Voorbeeld Nederlandse vlag

Gemaakt door @Pritt:

Voorbeeld Friese vlag

Vervolg

Via Twitter kwam naar aanleiding van deze uitbreiding al een uitbreidingssuggestie binnen. De versie die Miniclub Nederland heeft gemaakt:

Naast de versie zijn natuurlijk de volgende officiële versies te maken:

  • aanhangerkentekenplaat / exportkentekenplaat (wit met zwarte letters zonder EU/NL gedeelte)
  • Taxi kentekenplaat (lichtblauw met zwarte letters zonder EU/NL gedeelte)
  • Oldstyle geel kentekenplaat
  • Geel bromfietskenteken
  • Blauw snorfietskenteken
  • Groene handelaarskenteken
  • Geel kenteken hoger formaat (zoals bij een Landrover gebruikt)
  • Smal geel kenteken (zoals vaak gebruikt bij Amerikaanse auto’s)

Ze worden allemaal op TODO lijst gezet. Nog meer suggesties?

Eén antwoord op “Digitale kentekenplaat maker uitgebreid met meerdere kentekenplaten”

Reacties zijn gesloten.