Adhoc cijferanalyses week 23 2015

Via Twitter worden diverse adhoc cijferanalyses uitgespuugd op het account van JasperVerweij of KentekenTV. In deze posting een opsomming van de tweets met adhoc cijferanalyses van week 23 2015.

Daihatsu Charade

Deze grafiek werd deze gemaakt naar aanleiding van commercial van Sixt.

Nieuwverkoop 12 maandelijks voortschrijdend totaal

Deze week werd bekend gemaakt dat de maand mei qua nieuwverkopen wederom minder was ten opzichte van 2014. Al vaker is op deze blog verhaald dat plat maand-op-maand vergelijk geen goede duiding van een trend weergeeft. Daarom een update van 12 maandelijks voortschrijdend totaal voor nieuwverkopen personenauto’s. Hieruit blijkt duidelijk de trend die nieuwverkopen doormaakt:

Gepantserde voertuigen

In Nederland rijden 143 voertuigen rond die volgens RDW een gepantserd huidje hebben:

NOOT: Van militaire en diplomatieke kentekens of kentekens van koninklijk huis zijn geen openbaar toegankelijke gegevens bekend. Het aantal gepantserde voertuigen kan dus nog wel hoger liggen.

Rolls Royce in Nederland

Naar aanleiding van de zoveelste Rolls Royce Wraith toelating in Nederland, was ik benieuwd naar het aantal Rolls Royces verdeeld per bouwjaar:

Rolls Royce vs Bentley

Aangezien Bentley een sterke relatie met Rolls Royce heeft/had, leek me een vergelijk tussen deze merken interessant:

Landwind in Nederland

Nog exclusiever als Rolls Royce is het merk Landwind in Nederland:

Maybach in Nederland

Meer in lijn met Rolls Royce is het merk Maybach. Dit merk diende het weerwoord van Mercedes te zijn tegen de Britten. Na jaren van ploeteren besloot Mercedes om het merk op te doeken en verder te laten gaan als speciale versie voor S-klasses.

Eén antwoord op “Adhoc cijferanalyses week 23 2015”

Reacties zijn gesloten.