Essent – Lang leve thuis TV commercial

Gisteravond kreeg ik via Twitter een tip over het gebruik van zogenaamd “liegkenteken” in de laatste commercial van Essent. In deze reclame speelt de familie Hazes Jr de hoofdrol waarin Dre Hazes rondrijdt in een auto afkomstig uit Beieren. De tipgever vond het gebruikte kenteken qua opmaak zo vreemd. Daardoor zag ik het gebruikte kenteken pas goed en viel van de bank van verbazing.

Commercial

Mysterieus kenteken

In de commercial is de BMW X6 van Hazes zelf te zien. Eind 2017 heeft hij hierover zelf op Instagram bericht, waarbij het echte kenteken te lezen is. Voor de commercial werd door de productiemaatschappij besloten een ander kenteken te gebruiken:

Het kenteken 4-RST-07 lijkt op het eerste gezicht een normaal kenteken qua opbouw. De letter R is bij deze sidecode echter helemaal niet gebruikt. Er is dus ooit iemand geweest die dit kenteken heeft verzonnen.

En die iemand dat ben ik! in 2014 werd ik benaderd door een medewerkster van Joe Public. Ze vonden deze blog zo grappig dat ze graag in een volgende commercial een door mij bedacht kenteken zouden willen gebruiken. Ik leverde destijds een aantal suggesties aan:

Uiteindelijk werd voor de commercial van OHRA starring Andre van Duin het kenteken gebruikt. Dit kenteken is echter nooit in de commercial zichtbaar geworden, want het werd tijdens de videobewerking eruit geknipt. Via de productie kreeg ik echter nog wel bewijs:

Dit kenteken is bij Joe Public ergens in de opslag gegaan en bijna 4 jaar later weer uit de mottenballen gehaald! Het LEEFt dus nog! Inmiddels zijn mijn zonen ook weer paar jaar ouder, dus het wordt tijd voor een nieuw “liegkenteken”….

Essent bus

In de reclame van Essent komt ook hun eigen bedrijfsbus in beeld. Dit is geen “liegkenteken”:

 

 

 

 

 

 

 

 

5 antwoorden op “Essent – Lang leve thuis TV commercial”

  1. En nu (12-6-2019) wordt dit kenteken opnieuw gebruikt voor de nieuwste reclame van Andreke jr. Maar dan voor zijn Range Rover Velar. šŸ˜‰

Reacties zijn gesloten.