De paarse krokodil van OHRA en nog meer cameo’s

In juni 2011 had de verzekeraar OHRA een tot de verbeelding sprekende commercial waarin een paarse krokodil als symbool voor trage stroperige processen werd gebruikt. Deze gekleurde krokodil kwam in de daaropvolgende reclames van OHRA diverse malen als cameo langs, zo spotte Kenteken.TV al eerder. In de nieuwste reclamecampagne komt de paarse krokodil weer als hoofdonderwerp terug en wederom zitten er een aantal verrassende elementen in met linkjes naar andere reclames.

Reclame 2011

Reclame 2018

Verschillende zwembaden

Als je de reclames naast elkaar of na elkaar bekijkt, vallen 2 zaken direct op. Zo is de uploadkwaliteit in 7 jaar tijd van Youtube flink verbeterd. 360p versus 1080p HD kwaliteit maakt een wereld van verschil uit. Een ander opvallend verschil is dat de gebruikte computers en lokatie paarse krokodil gelijk lijkt, maar dat het zwembad eromheen toch duidelijk anders is:

Bekende auto’s

In voorgaande OHRA commercial hadden de hoofdrolspelers Rob en Els een BMW 3-serie touring van André van Duin gekocht. Blijkbaar beviel deze Bimmer niet zo goed, want de Touring met chromen strips werd ingeruild voor een versie zonder chromen strips en andere velgen

In deze voorgaande commercial kwam een cameo voorbij voor een kenteken verzonnen door Kenteken.TV die vorige week ineens opdook in de nieuwste reclame van Essent.

Op de paarse eend zit het niet bestaande kenteken 90-IC-XD. Waarom in dit geval gebruik wordt gemaakt van een verzonnen kenteken is mij niet helemaal duidelijk. Het kenteken van de nieuwe bolide van Rob en Els in de reclame is 52-KZB-8.

Dit kenteken behoort toe aan een Peugeot 107. Dit kenteken kwam mij echter op 1 of andere manier bekend voor. Een zoekactie op deze blog toverde het resultaat omhoog. Het kenteken is namelijk al eerder gebruikt in een reclame uit 2012, maar dan wel in een commercial van een andere verzekeraar….