Ziggo – Duel tussen Aston Martins van Max Verstappen en Ruud Gullit

Ziggo Sport is een zender die van allerlei sporten televisie uitzendingen maken. Formule 1 en voetbal zijn daarbij de belangrijkste. Daarom spelen in de nieuwste commercial van deze zender de sportpersoonlijkheid van Nederland Max Verstappen en de sportpersoonlijkheid eind jaren tachtig/ begin jaren negentig van Nederlands voetabl en tegenwoordig voetbalanalist bij Ziggo Sport Ruud Gullit de hoofdrollen. Naast deze sterren schitteren tweetal bolides van Engelse merk Aston Martin. Wij kijken vooral naar de Nederlandse kentekens van sportauto’s.

Commercial

Duel

In de reclame vechten Ruud Gullit en Max Verstappen een verbeten duel uit in het Amsterdams QO hotel en in de parkeergarage van Ziggo. Een klein grapje in de reclame is Ruud die magazine op z’n kop houdt terwijl hij wacht dat Max de lobby binnentreedt.

Beide sterren hadden voor de stunts trouwens standins als je de video stilzet op de juiste momenten:

Standin Ruud Gullit vliegt door bagagekarretje
Vliegende Max is ook verzorgd door een standin

Of Max in de parkeergarage ook een standin voor zijn parkeerdriften had, is nog niet duidelijk.

Kentekens

Na het duel verdwijnen de “kemphanen” in hun auto’s uit de parkeergarage. In 1 shot zijn de kentekens van de sterren te zien:

De gloednieuwe witte Aston Martin Vantage V8 gereden door Max Verstappen lijkt qua opmaak kenteken nog realistisch. TC-403-L is echter een niet bestaand kenteken. In Nederlandse kentekens komt namelijk de letter C niet voor. Deze Aston Martin is in volle glorie al eerder gespot op Autojunk.

De rode Aston Martin DB 11 gereden door Ruud Gullit heeft kenteken 00-605-P. Met beetje verstand van het systeem achter Nederlandse kentekens is dit kenteken ook niet bestaand.  Groep van 2 cijfers gevolgd door groep van 3 cijfers is vooralsnog niet voorbehouden op Nederlandse voertuigen. Wellicht dat dit overwogen wordt als ooit kentekencombinatie type 14 op  zal raken?

Beide kentekencombinaties lijken op 1 of 2 karakters echter realistisch. Ik heb daarom voor de zekerheid de datamachinerie aangezet om te kijken of er Aston Martins geregistreerd staan met deel van kenteken T?-403-L of ??-605-P. In beide gevallen leverden dat 0 hits op. Deze rode DB11 is nog niet veel voorkomend. Aangezien de Vantage V8 origineel ook op Engelse platen staat, zou dit exemplaar ook uit dezelfde stal kunnen komen.

Ziggo Sport parkeergarage

In de scene in Ziggo Sport parkeergarage duikt er echter wel een echt kenteken op. In hetzelfde shot is echter ook te zien dat in de nabewerking van deze commercial het kenteken van Max digitaal eropgezet is aan de voorkant:

Het kenteken KF-730-R is namelijk wel echt, en behoort ook toe aan deze zwarte Audi A3.

Bij het wegrijden van de witte Aston Martin wordt ook duidelijk dat de gele kentekenplaat er achteraf is ingeplakt. In paar video frames is namelijk nog gedeelte van witte kentekenplaat te zien. Deze is in de nabewerking niet weggepoetst:

Eén antwoord op “Ziggo – Duel tussen Aston Martins van Max Verstappen en Ruud Gullit”

Reacties zijn gesloten.