Schakel om met Eneco (qua kentekens)

Het is even stilgeweest op deze blog. Andere zaken hadden even meer prioriteit. Gecombineerd met de moeizame uitlevering van nieuwe auto’s (waardoor veel importeurs ook afwachtend zijn geweest met commercials) en mijn eigen reclame vermijdende kijkgedrag kwam er gewoon weinig gele kentekens voorbijvliegen.

In september verscheen nog wel in het Algemeen Dagblad nog wel een uitgebreid artikel over mijn (digitale) hobby. Gisteravond werd ik getipt op een vreemd kenteken in de nieuwste commercial van Eneco. Een mooie aanleiding voor mij om weer even om te schakelen en een nieuwe kenteken factcheck af te leveren.

Commercial

Bijzonder kenteken

In de reclame zit in één scene meerdere kentekens. Alleen het kenteken op de Opel Corsa is echter leesbaar:

Kenteken 47-DTR-6

Het kenteken 47-DTR-6 is voor kentekenkenners direct uit te sluiten als geldig voor een personenauto. In de huidige series wordt namelijk geen D meer gebruikt, behalve bij defensie. Deze kentekens van defensie leveren overigens nog steeds veel zoekverkeer op voor deze blog.

Toch is het kenteken ook weer niet dusdanig lukraak dat het niet zou kunnen kloppen. De gebruikte kentekencombinatie is namelijk van het type “sidecode 7”. Deze kentekencombinatie beginnend met letter D werd in 2005 voor het eerste uitgereikt aan brom- en snorfietsen. Ook DTR werd destijds uitgegeven.

47-DTR-6 had daarom zomaar een geldig brom- of snorfietskenteken kunnen zijn. En dat was ook zo. Het kenteken behoorde toe aan een Tomos en is in 2013 gedemonteerd. En zo eindigt een vrolijk bedoelde stukje tekst over een reclamekenteken toch nog in een stukje treurnis. En dat is even omschakelen.