Kilometerverzekering van OHRA

Al enkele jaren verschijnt dezelfde man en vrouw in de reclames van OHRA. In de nieuwste commercial lanceert de verzekeraar hun nieuwste product genaamd Kilometerverzekering, oftewel een zogenaamde pay-as-you-drive verzekering.

Natuurlijk komt in zo’n reclame over een autoverzekering een auto met geel kenteken voorbij en natuurlijk de paarse krokodil.

Commercial

Reclamekentekens

In de reclame zien we het stel wegrijden in een zilveren Volkswagen Golf cabriolet:

Het kenteken op deze auto is 43-LV-NQ. In het Nederlandse kentekenregister zijn nog zes auto’s geregistreerd met de eerste 5 karakters van dit kenteken. De Q gooit echter alle roet in het eten qua geldige kenteken. Deze letter is nooit toegepast in het Nederlandse kentekensysteem, doordat het makkelijk met de O verward kan worden vermoedelijk. En zodoende houdt OHRA de eer hoog met het gebruiken van onechte reclamekentekens in hun commercials (waarvan Kenteken.TV zelfs bedenker was).

De afgeleide bestuurder van de auto rijdt tegen een mooie VW bus aan. Op TV is het kenteken van deze bus niet leesbaar. In HD kwaliteit op Youtube kan je echter frames stilzetten en dan komt een bijna compleet leesbaar kenteken eruit:

?0-10-HE is er te lezen. Voor een geldig kenteken uit de tijd van deze Volkswagen bus zou het eerste karakter een cijfer moeten zijn. Helaas leveren alle mogelijke cijfers geen geldig kenteken op. Het zou dus ook zomaar kunnen zijn dat dit kenteken voor deze reclame is samengesteld.

Natuurlijk hebben ze beide auto’s niet echt tegen elkaar laten botsen. Dit wordt ook duidelijk als je goed let op de schaduw op de bosjes uit de voortuin. Voor de botsing ziet de schaduw van de voorligger er als volgt uit:

Die hoge schaduw is prompt verdwenen bij het volgende shot:

Paarse krokodil cameo

Tweede gedeelte van een typische OHRA commercial ontleding is het zoeken naar de paarse krokodil. Sinds de introductie van dit fenomeen in de commercial uit 2004 komt deze krokodil geregeld als cameo voorbij in nieuwere reclames. Ook in deze reclame is hij weer terug te vinden (en dan bedoel ik niet de slotscene met de pay off). Ditmaal hangt de krokodil als hanger aan de binnenspiegel.