Helpende hand viaBovag – part II

BOVAG heeft sinds enkele jaren een platform waarop ze diensten van hun leden aan het grotere publiek tentoonspreiden, genaamd viaBovag. Eerder dit jaar hadden ze speciaal voor de promotie al een commercial gemaakt met volop kentekens om te factchecken. Om een helpende hand aan de factchecker van kentekens in reclames te geven hebben ze in een nieuwe versie iets minder kentekens gepropt. Waarvoor dank.

Commercial

Kentekens in openingsscène

In eerste scène van de reclame komen direct een aantal voertuigsoorten in beeld waarvoor je gading zou moeten vinden op hun platform: auto’s, caravans, campers, motorfietsen en fietsen. Van de twee auto’s op de voorgrond zijn de kentekens goed leesbaar:

De stoere grijs / zwarte MINI aan de linkerkant staat momenteel nog te koop bij Story in Nijmegen. Op deze site kan je simpelweg meer informatie over deze MINI Cooper SE met kenteken L-966-LP vinden.

De auto aan de rechterkant is een rode Renault Captur. Deze Fransman met kenteken PT-526-X staat sinds augustus 2017 op naam van een particulier.

Tweede scène

De leukste auto in deze reclame zit in de tweede scène:

Het is namelijk een good-old Zastava. Dat zijn unieke auto’s in Nederland, want er zijn op moment van schrijven nog maar 146 Zastava’s in Nederland ( 12 Yugo’s) . En geen daarvan heeft kenteken 20-LG-PF.

Dit specifieke kentekenplaat leek te blijven liggen in de opnamestudio. In de vorige reclame werd kenteken 20-LG-PF namelijk ook gebruikt. Er zit echter 1 niet onbelangrijk verschil tussen deze kentekenplaat en degene die in vorige reclame te zien was. Het scheve exemplaar op de Zastava heeft namelijk geen duplicaatcode.

Derde scène

In de showroomscène van deze viaBovag commercial staan natuurlijk meerdere bolides te shinen. En op deze auto’s zijn veel leesbare kentekens:

De zilveren/grijze Renault Scénic met kenteken ZJ-425-V heeft sinds november een nieuwe eigenaar. Ook de zwarte Ford Focus met kenteken J-414-ZD staat sinds begin september voor de deur van zijn/haar nieuwe eigenaar.

Aan de rechterkant zijn de blauwe Nissan 5 van de 6 karakters van het kenteken te lezen. Met behulp van Kenteken.TV dienst om op deel kenteken te zoeken is het volledige kenteken te achterhalen: XZ-943-S van een blauwe Nissan Micra. Ook deze Micra is begin september verkocht. De reclame is dus waarschijnlijk daarvoor opgenomen.

Opnamelocatie showroom

Als laatste rest het vinden van de opnamelokatie van de showroom die in deze viaBovag reclame wordt gebruikt. Met beetje creatief zoeken op basis van de kentekens is de conclusie als volgt:

De opnames zijn gemaakt in de showroom van Renault Bochane in Arnhem. Bij het zoeken van interieurfoto’s van deze dealer is er geen foto van dezelfde camerastandpunt te vinden, maar wel een andere waarbij gele achtergronddecor zichtbaar:

Gele achtergronden kunnen een dealerstandard van Renault Nederland zijn ,maar vooral de 3 witte pilaren ervoor lijken matching te zijn en de verlaging van het plafond. Het grote BOVAG logo in de showroom in de commercial lijkt me duidelijk bewust in beeld gezet.